ТӨТ-КО-1-23 тобында “Балық және балық өнімдерін жіктеу. Балықтың тамақтанудағы маңызы”. Сабақты Байгабулова Гүлмира Аманжолқызы өткізді.
🐟Сабақ балық өнімдерінің әртүрлілігін, оның түрлерін және адам рационындағы маңыздылығын зерттеуге арналды. Гүлмира Аманжолқызы оқушыларға балықты шығу тегі, өңдеу тәсілі және құрамы сияқты түрлі белгілері бойынша жіктеу туралы айтып берді. Оқушылар балықтың тағамдық қасиеттері, оның ақуыздың, витаминдердің және дұрыс тамақтану үшін қажетті микроэлементтердің көзі ретіндегі рөлі туралы білді.
Білімді практикалық қолдануға ерекше назар аударылды: болашақ мамандар әртүрлі тағамдарға балық пен балық өнімдерін қалай таңдау керектігін және олардың ағзаға қандай пайдасы бар екенін егжей-тегжейлі талдады.